Første konsultasjon


Er pasienten under 18 år, må en foresatt være med på første konsultasjon. Ved første konsultasjon tas det vanligvis to røntgenbilder for å få full oversikt over bitt- og tannstilling. Det gis informasjon om behov, behandlingsmetode og kostnader.

Det er selvsagt pasienten/foresatte som bestemmer om en behandling skal starte. Vi gir kun anbefalinger og et behandlingstilbud.

Tannregulering og voksenbehandling


Tannregulering for unge

Type behandling avhenger av bittavvik og feilstilling av tenner. I noen tilfeller ønsker man å starte behandlingen i ung alder for å endre dimensjonen av kjevene. Det vurderes i hvert enkelt tilfelle når det er best å starte en behandling. Den mest vanlige behandlingsformen for å oppheve avvik er tannregulering. Det er «klosser» som limes på tennene og forbindes med en metalltråd. Ønskes en mer estetisk løsning, tilbyr vi også hvite keramiske klosser. Disse er noe dyrere og merkostnaden blir ikke dekket av HELFO.

Dersom skoletannlegen/tannlegen har påvist at det er et behandlingsbehov for kjeveortopedisk behandling, vil foresatte/pasient få med seg en henvisning som tas med til første konsultasjon. Tidlig henvisning betyr likevel ikke nødvendigvis at behandlingen starter tidlig. Pasienter til og med 20 år, må henvises av tannlege for konsultasjon. Voksne over 20 år tar direkte kontakt med klinikken.

Voksenbehandling

Også her er behandling med tannregulering fullt mulig. Mer estetiske muligheter tilbys om ønsket. Ved spesielle avvik vil det også her gis refusjoner.

Usynlig tannregulering


Invisalign

Et mer estetisk alternativ til den klassiske tannreguleringen er behandlingssystemet Invisalign. Dette er gjennomsiktige skinner som regulerer tennene på plass. Ta kontakt med oss om du ønsker en uforpliktende konsultasjon.

Ta også en titt på www.invisalign.com mer informasjon.

Se også video av hvordan behandingsmetoden fungerer.